Güncel Blog

Evlilik ve Düğün Hazırlığı Nasıl Olmalı - 2024 Gelinlik Modelleri

2024 Gelinlik Modelleri

Her genç kızın rüyasıdır beyaz gelinlik Tercih Nasıl Olmalıdır.

Çocukluğunda başlar gelinliği ile ilgili hayallere ve bu hayaller en müthiş gelinliği giyene kadar da sürer. Hayatındaki en özel günde bazen kabarık etekli bir gelinlik ve prıltılı bir tac ile prensesler gibi olduğunu hayal ederken, bazen bir balık gibi vücudu saran gelinliği ve yılın modasına göre yapılmış saçı ya da duvağı ile modern ve kendine güvenen bir kadın imajı çizmek ister gelin adayı.

Hayaller, tavsiyeler ve moda önemli noktalardır ancak en önemlisi size yakışan modeli ve o modele uygun kumaşı doğru seçebilmektir. Küçük detaylar ve vücut yapınız gelinliğinizi seçerken dikkat etmeniz gereken püf noktalardır.

Gelinlik Seçerken:

Düğün'den en az altı ay önce gelinliğinizin modelini seçmeye başlayın.
Dergi ve internet üzerinden modelleri araştırın ve beğendiğiniz modellerden oluşan bir dosya hazırlayın. Uyumlu olmak için damadın kıyafeti ve fiziğini de göz önünde bulundurun
Model seçerken fikrine ve zevkine güvendiğiniz akraba ya da arkadaşlarınızı yanınıza alın.
Provaya giderken iç giyiminizi ve ayakkabınızı yanınızda götürün. Ayakkabınızda veya sütyeninizde olabilecek bir değişilik gelinliğinizin uygunsuz durmasına yol açabilir.
Gelinlik provalarınızda oturma, yürüme ve dans egzersizleri yapmayı ihmal etmeyiniz.
Etek boyu, aksesuarların sağlamlığı, yedek düğme, kol altı payı vb. detaylara dikkat edin.
Gelinliğinizi diktirmeyi tercih ettiyseniz teslim tarihini en geç düğünden bir hafta öncesi olarak belirleyin ki içinizin rahat etmediği bir durum olduğunda müdahale için zaman kalsın.

Mekan:

En özel gününüzü planlarken belki de en zor kararlardan biri mekân seçimidir. Seçtiğiniz düğün yeri sadece sizin hayalinizdeki düğün ile değil aynı zamanda davetli sayısı, düğün tarzı ve düğün tarihi ile uyumlu olmalıdır.Mekan seçimi evlenme kararını alıp düğün tarihi belirlendikten sonra yapılması gereken ilk evlilik hazırlığıdır. Özellikle yaz ya da ilkbahar aylarında düğününüzü gerçekleştirmeyi planlıyorsanız düğün yerini en az altı ay öncesinden rezerve etmelisiniz. Bu aylarda düğün sezonu başladığı için tercih edilen mekânlarda boş yer bulmak zor olacaktır. Düğün mekanına karar vermek için öncelikle ne tarz bir düğün istediğinize karar verin daha sonra bu tarza uygun mekanların bir listesini çıkarın. Listenize göre mekanları sırayla gezin ve sizin planladığınız tarihteki doluluk durumunu kontrol edin.

Alyans:

Düğün hazırlıklarının belki de en can alıcı noktasıdır yüzük seçimi. Zevkinize uygun bir model bulabilmek için yeterli zaman ayırmalısınız. Bu nedenle yüzüğünüzü seçmek için düğünden en az üç ya da dört ay öncesinden araştırmaya başlayın. Ne de olsa bu yüzük, sizin için diğerlerinden hep daha özel olacak. Alyans seçiminde ilk adımınız hangi metali istediğinize karar vermek olmalı. Her ne kadar son yıllarda platin ön plana çıksa da, belki de yüzüğün geleneksel rengi olduğu için, sarı altın hala gözde.Yüzük parmağınıza tam olduysa bile yorgunluk ya da sıcak yüzünden parmağınızın şiş olabileceğini göz önünde bulundurun. Aksi takdirde siz farkına bile varamadan alyansınızı düşürebilirsiniz. Ölçü konusunda bir fikir edinebilmeniz için kuyumcunuza daha önce kullandığınız bir yüzüğünüzü götürebilirsiniz.

Nikah Şekeri

Düğünlerin en güzel hatırası olarak konuklara dağıtılan nikah şekerleri, günümüzde yerini lavanta torbalarına ve minik objelere bıraktı.Artık günümüzde, klasikleşmiş tül, badem şekeri ve gelin teli üçlüsünden yapılan nikah şekerleri yerini neredeyse sınırları zorlayacak kadar çok çeşide bırakmış durumda. Ancak, birbirinden şık ve güzel modeller arasında karar vermek de oldukça zorlaşmıştır. Bu konuda Elissa Nikah Şekeri Ankara sizlere en iyi şekilde yardımcı olamaktadır

Gelin Saçı ve Makyajı:

Saç ve makyajı yapacak kisinin profesyonel olmasını ve hayallerinin gerçekleştirilmesini ister. Tüm beklentilerinin konuşulup gerekli önerilerinin dinlenmesi için nikâh gününden 15 gün önce karşılıklı görüşmek ve hatta provalar yaptırmak önemlidir. Saç kesim, renklendirme, saç uzatma sistemleri konusunda saç uzmanlarının yapacağı öneriler büyük önem taşır. Saçta yapılacak tonlamalarla gelin saçı daha belirginleştirilip daha çarpıcı görünmesi sağlanabilir.Gelin makyajinda dikkat edilecek noktalar sunlardir. Öncelikle gelin adayiyla görüsmeli detaylar ögrenilmelidir. Makyaj tam anlamiyla gelinin gelinligiyle, teniyle saç rengi ve modeliyle, takilariyla, dügün konseptiyle uyum içinde olmalidir. Gelin makyaji yapilirken sadelik ve dogallik ön planda tutulmalidir. Makyajda temel amaç kusurlari örtmek, güzel yanlari da vurgulamaktir. Abartidan kaçinilmalidir. Genel olarak mat ve natürel renkler seçilmelidir. Fazla parlak ve abartılı renkler, özellikle fotoğraflarda sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterebilir ve fazlaca parlamanıza neden olabilir.


2017 kişi görüntüledi. Yazıcı Sürümü
İçeriği Paylaş